dimecres, 2 de desembre del 2015

Nonell, el ieti català



El Gos Nonell

El Gos Nonell (il·lustrat per Anna Ribot-Urbita, al Calendari 2017 de mitologia catalana)

Nonell era un hostaler molt atractiu. Set noies cor-robà, morint totes del disgust quan les deixà. La vuitena comparegué enmig d’una gran nevada que l’obligà a romandre quinze dies a l’hostal. Pels encants de la dona sorgida de la neu, Nonell passà de seductor a seduït i quan li demanà per casar-s’hi, s’hi avingué sempre que fos capaç de seguir-la fins casa seva, ell a peu i ella a cavall. Com que l’anava perdent de vista, Nonell es transformà en gos per córrer més, però fou inútil. Corre i correrà mentre hi hagi món, apareix amb les primeres neus i es fon amb el desglaç.



Del pòster "Éssers mitològics dels Països Catalans", il·lustrat per Jordi Coll


Tota la informació a:

Mitologia dels Països Catalans

Amb textos de Dani Rangil, il·lustracions de Laia Baldevey i pròleg d'Agustí Alcoberro.

Editorial Efadós (2022)


7 comentaris:

  1. Molt Bona feina, una delícia llegir-te !

    ResponElimina
  2. Guai, guai del Paraguai! Fantàstic recull de personatges de neu. M'ha agafat tant de fred que estic tremolant, necessito la llar de foc!

    ResponElimina
  3. Hola acabo de descobrir aquest blog a través del vídeo que teníu al YouTube promocionant el calendari del 2016. Estaría molt interessat en adquirir el calendari i el poster il·lustrat per Jordi Coll. Visc a Londres i estic agafant molta curiositat per la mitología catalana. Aquest blog és com un tresor trobat. Hi hauría alguna forma d'adquirir aquests dos productes? Online? Correu? Moltíssimes gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. David, gràcies pel teu interès. Escriu-me un correu a mitologiacatalana@gmail.com i mirem com ho podem fer per enviar-te'l.

      Elimina
  4. Hola Dani,
    avui he fet un forat per anar llegint les teves entrades i he començat per aquesta. M'ha encantat, moltíssim, i totes les connexions que fas amb altres mitologies, em resulten fascinants. Crec que resulta molt inspirador per fer relats fantàstics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em fascina que us fascini, és una fascinació compartida. Gràcies!

      Elimina
  5. Per si no m'acabes d'encaixar. Ens vam conèixer al Face i vaig comentar-te que m'havia comprat el calendari 2016.

    ResponElimina